Veelgestelde vragen

Moet ik het eerst mijn theoriecertificaat hebben om te mogen lesrijden?
Nee, om te mogen lesrijden hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. Wel raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te gaan halen.
Ik heb nog nooit rijles gehad, hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Dit is verschillend per persoon. Het gemiddelde aantal lessen in Nederland ligt tussen de 35 en 45.
Hoe ziet mijn rijopleiding er globaal uit?
Na kennis te hebben gemaakt zullen de eerste lessen op rustige wegen met weinig ander verkeer zijn. Doel is voertuigbediening en –beheersing. Daarna zullen we dit uitbreiden. Naast eenvoudige verkeersopgaven komen dan de bijzondere manoeuvres ook vrij snel aanbod. Daarna komen de complexere verkeersopgaven aan bod. Uiteindelijk zullen we de puntjes op de i gaan zetten.
Heb ik een vaste instructeur en/of lesauto?
Ja.
Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?
Je kunt, als je binnen onze werkregio woont, thuis opgehaald en weer thuis afgezet worden.
Kan ik ook ’s avonds of in het weekend les rijden?
Ja, dit kan. Wel is het verstandig, als de mogelijkheid zich voordoet, om ook eens overdag te gaan rijden. Het afrijden is immers ook overdag.
Geven jullie ook rijles in een automaat?
Wij geven geen les in een automaat.
Hoe gaat de betaling?
Kies je een lespakket, dan kan deze ineens of in termijnen worden betaald.
Kan ik ook overstappen naar jullie rijschool?
Mocht je huidige rijschool jou niet bevallen dan is het uiteraard mogelijk om naar onze rijschool over te stappen.
Wanneer kan ik het beste beginnen met mijn theorie?
Ons advies is zo snel mogelijk je theoriecertificaat te gaan behalen. Iets wat je in de theorie niet beheerst, kun je in de praktijk ook niet toepassen.
Geven jullie ook theorieles?
Wij maken gebruik van online 3D theorie cursus.
Hoelang is het theoriecertificaat geldig?
Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.
Ik heb nog geen theoriecertificaat, mag ik al autorijlessen volgen?
Ja, je mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen. Uiteraard moet je wel je certificaat hebben als je je praktijkexamen mag gaan rijden. 
Ik heb al rijervaring, hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Wij adviseren om eerst een proefles te nemen. Aan de hand daarvan kan de instructeur je nieuwe beginsituatie bepalen en een advies uitbrengen voor een passend lespakket.
Hoeveel foute antwoorden mag ik hebben voor mijn theorie-examen?
Er zijn 65 vragen. Voor het onderdeel Verkeersregels en Verkeersinzicht moet je 35 van de 40 vragen goed beantwoorden. Voor het onderdeel Gevaarherkenning moet je van de 25 vragen 13 goed beantwoorden
Wie vraagt mijn praktijkexamen aan?
Het examen wordt door de rijschool aangevraagd.
Vanaf welke leeftijd kan ik de theoriecursus volgen?
Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. 
Ik wil mijn rijles afzeggen. Kan dat?
Als je een rijles tenminste 24 uur van tevoren afzegt, hoef je die rijles niet te betalen. Zeg je de rijles korter dan 24 uur van tevoren af, moet die rijles betaald worden.
Wat is het voordeel als ik voor een pakket kies i.p.v. losse lessen?
De rijlessen in de pakketten zijn goedkoper dan losse lessen, daarnaast zit het inschrijfgeld inbegrepen en ontvang je niet telkens na iedere rijles een losse factuur.
Wat is een geneeskundige verklaring en waarom moet ik hiervoor betalen?
Het succesvol afronden van je praktijkexamen is natuurlijk het belangrijkste om je roze pasje in handen te krijgen. Wat je echter ook moet kunnen overhandigen aan het CBR is een geneeskundige verklaring.

De geneeskundige verklaring bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Het CBR heeft deze verklaring nodig om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen.

Via de site van het CBR kun je de verklaring aanvragen

Waarom kost een praktijkexamen bij jullie 207 euro, terwijl het CBR hiervoor 102 euro vraagt?
De 102 euro die het CBR rekent, zijn alleen de kosten voor de examinator en de bijbehorende administratie. Bij het aanvragen van een praktijkexamen komt voor een rijschool echter meer kijken dan alleen de kosten voor het examen zelf. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de auto, de instructeur, verzekeringen en administratie- en servicekosten.
Wat is een BNOR examen (staatsexamen) en wat zijn de kosten?
Wanneer je binnen 5 jaar, 4 keer bent gezakt voor je praktijkexamen, dan rij je de volgende keer een BNOR examen, ofwel staatsexamen. BNOR staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.

De eisen voor het slagen voor het examen zijn hetzelfde als voor een normaal CBR praktijkexamen. Het is dus niet eenvoudiger om te slagen. Wel wordt er rekening gehouden met de omstandigheden van de kandidaat. Zo is er bijvoorbeeld meer tijd beschikbaar (het examen duurt 70 minuten) en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Het BNOR examen is iets duurder dan een normaal praktijkexamen.